Van-e kullancsveszély a zarándokúton?

A legutóbbi zarándoklaton (2015 május) 3 db kullancsot találtam a bőrömben, kettőt pedig még mászás közben löktem le. Korábban nem találkoztam ennyi élősködővel. Ezért utána néztem, hogy mivel lehet felkészülni.

veszélyes?

„Sajnos enyhe telünk volt, azért mondom, hogy sajnos, mert a kártevők, kórokozók többsége átvészelte a hideg évszakot, köztük a kullancsok is vígan élnek és jönnek elő rejtekhelyeikről. 2015-ben rekord számú kullanccsal találkozhatunk, ráadásul a többsége fertőzött.
A legrosszabb dolog az, hogy a kullancsok szabadon szaporodhatnak, terjedhetnek, mivel egy érthetetlen uniós előírás egyenesen megtiltja a kullancsok irtását. A télnek köszönhetően többségük nem pusztult el, tavasszal a feltételek még jobban kedveznek nekik és gyorsan emelkedik a számuk, tavaly több mint 240 000 Lyme kóros betegséget regisztrált a Kullancsszövetség, ez a szám idén a duplája is lehet.

Az adatok sajnos azt mutatják, hogy évről évre egyre több a fertőzött kullancs, 10 év alatt 17 százalékról több mint 50 százalékra emelkedett a Lyme-kórt terjesztő egyedek száma. Ma is a legveszélyesebb helyek az erdők és a mezők, kiránduláskor fokozottan kell figyelnünk! Manapság már gondot okoz az is, hogy a játszóterek környékén is elszaporodnak a kullancsok, ennek oka elsősorban az, hogy nem lehet őket irtani. Fontos, hogy időben észrevegyük a kullancsot, oltsuk be magunkat agyvelőgyulladás ellen és ellenőrizzük testünket akár naponta. Létezik egy magyarok által kifejlesztett védekezési mód, a következő oldalon megmutatom azt is!
Kullancs kiszedésének menete, kattints ide és olvasd el erről szóló cikkünket!”
A teljes cikket itt találod:
http://www.agraroldal.hu/fertozott-kullancs.html#

===============================================
„Mi a teendő, ha minden óvintézkedésünk ellenére valakiben mégis kulancsot találnunk?
Nagyon sok természetes szer létezik a csípések megelőzésére, a rovarok elűzésére, én csak a homeopátiás szereket kívánom csokorba szedni.
A Ledum pallustre 5Ch-ban kiválóan alkalmas a kullancscsípés meglelőzésére. Létezik egy homeopátiás rovarriasztó szer is az Amazonas-gelsenspray, mely megbízhatóan hatékony, kellemes illatú, bőrkímélő és a Lyme borelliosis megelőzésére is alkalmas.”

A teljes cikket itt találod:
http://homeopatia.network.hu/…/homeopati…/kullancscsipesekre