Alapelvek

Melyek építő zarándoklattá teszik utunkat:

 1. Tartózkodunk a felesleges beszédtől, telefonálástól és minden olyan cselekedettől, ami elvonja a résztvevők figyelmét a zarándoklat meditatív átélésétől.
  Másként fogalmazva: amikor gyaloglunk törekszünk arra, hogy csendben legyünk.
 2. Nemes csend. Arra törekszünk, hogy megtiszteljük a természetet és zarándoktársainkat is azzal, hogy gondolataink folyamatos áramlását (mentális környezet szennyezést) magunkban tartjuk. Lecsendesítjük.
 3. Amikor megállunk beszélgetünk ha az tűnik fontosnak, főleg azokról a dolgokról, amik itt és most történnek velünk.
 4. Tartózkodunk a cigaretta és az alkohol fogyasztásától.
 5. Arra kérünk, hogy a telefonodat tartsd néma üzemmódban és tartózkodj a zarándok-csoporton kívüli kommunikációtól. (sms, e-mail, facebook telefon…stb. Ha mégis erre kerülne a sor, kérlek távolodj el a csoporttól.
 6. A természet tisztelete. Hagyd élni a rovarokat, növényeket, ők az természet részei, nem találják helyüket a szobádban, cipődben.
 7. Mértékletesség. Pl. a táplálkozásban, vagy a beszédben. „Bánj úgy a szavakkal mintha pénz volna, csak akkor add ki, ha már feltétlenül muszáj.” (Székely szólás)
 8. Óvjuk a természeti környezetet! Minden keletkező szemetet magunkkal viszünk, következő hulladékgyűjtőig.
 9. A csomagodat te magad fogod vinni a teljes zarándoklat során. Amit feleslegesen hoztál magaddal, az egyik kukánál kidobhatod.
 10. A pillanat ereje. Csak azzal a helyzettel foglalkozunk, ami éppen előttünk áll. Ami éppen itt és most történik velünk vagy bennünk.

Ha szeretnél velünk tartani arra kérünk, hogy ezt a néhány egyszerű alapelvet  a zarándokút során.

Köszönöm.