A gyermek

A gyermek

Éva szomorkás tekintettel mesélte el, hogy már évek óta szeretnének gyermeket a férjével, akivel nagyon szeretik egymást.
A doktorok azt mondják, hogy mind a ketten egészségesek és a gyermek még mindig sehol. Már több orvosi beavatkozáson (inszemináción, és beültetésen) vettek rész és nagyon felkavarta őket az eredménytelenség és a sok-sok felesleges kiadás.
Indulásunk előtti hetekben Éva megelégelte, a tétlenséget és elhatározta, hogy orvost vált. Talán azzal minden megváltozik. Az új orvosa azt mondta: “Ezt az évet kihagyjuk. Idén nem szülünk.”
Erről mesélt Éva induláskor.

tanga_papucsAz úton. Éva lábát sok-sok helyen vízhólyagok “díszítették”. Már az első napon, kb. 14 óra körül a bakancsa helyett tangapapucs volt a lábán, mert azt tartotta kényelmesebbnek. Az egyik éppen egy felázott útszakaszon mentünk keresztül, amikor azt látom, hogy mindenki szalad le az útról, hogy el ne süllyedjen a sárban. Aki ügyesebb volt az a cipőjét csak 5-6 cm magasan kente össze, aki nem volt ilyen ügyes, az bokáig merült az iszapban. Éva is bele került ebben a “mocsárba”. Viszont a megoldás amit abban a pillanatban tett, megváltoztatta egész hátralévő életét.
Úgy ahogy volt zsákkal a hátán, papuccsal a lábán átgázolt a féltérdig érő iszapos szakaszon, mosolygó arccal.
Abban a pillanatban éreztem, hogy a világ félre áll és utat enged céljának.

Még abban az évben.
Hír érkezett hozzám, hogy Éva gyermeket vár. Minden orvosi beavatkozás nélkül, természetes módon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .