A zarándoklat vezetőjéről

Sebők Zsolt

Sebők Zsolt

Szeretettel köszöntelek. Sebők Zsolt vagyok.

Életem eddigi tapasztalatai közül néhány, amelyről úgy gondolom, felkészítettek e zarándoklat/kurzus vezetésére:

  •  4 éves korom óta minden nyáron 1-2 hetet, időnként többet is, töltöttem vízi- és erdei túrákon.
  • 1989 tavaszától 16 hónapot töltöttem a határőrség kötelékében, ahol naponta 6-12 órát az erdőben „bolyongtam” gyalog vagy lóháton, éjszaka és nappal. Legtöbbször egyedül, rejtőzködve. Az ottani kalandjaim egy izgalmas regényt is megtöltenének.
  • 2000 óta vezetek Outdoor tréningeket – ezek olyan programok, melyek a vezetők képzését segítik és a természeti környezetben zajlanak.
  • A teljes Pannonhalma – Tihany utat 15-nél is több alkalommal jártam végig, esőben, szélben, napsütésben. Vannak szakaszok, melyeket jobban ismerek, mint a kerület utcaneveit, ahol felnőttem. Térképet már évek óta nem viszek magammal.
  • Több mint 50 napot töltöttem meditációs táborokban elvonulva a világtól, az elme csendjét, a lélek békéjét keresve. Ezekben a napokban úgy éltem mint egy szerzetes, egy pár papucs, egy póló, egy nadrág és ebéd, ha jut.
  • 1992-től a felnőttképzésben dolgoztam, vezetői és értékesítői tréning programokat vezettem 2012-ig, ebben a 20 évben a sikeresség legfontosabb kellékeit kerestem. Tapasztalatom szerint a jelen-lét a legnagyobb kincs amit egymásnak adhatunk. A pillanat öröme és békéje, ami a legtöbb felismerést hozzá, ezért indul ez a kurzus évről évre.

A második útra már felkészülten indultunk el, ketten a feleségemmel. Éppen elegendő csomaggal, edzetten, tervezett útvonalon, térképekkel, és 6 elvesztett baba után, egy 5 hetes gyermekkel a pocakban. Ma ez a gyermek a családunkban él és boldogan kirándul velünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..